У Франківську компанія незаконно нарахувала містянам понад мільйон гривень за тепло 10.05.2020, 15:46

Економіка, Новини

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено планову перевірку суб’єкта господарювання, що надає послуги з постачання теплової енергії для бюджетних установ в області, про це інформує Голос.if.ua.

У ході перевірки встановлено, що суб’єкт господарювання розрахував та застосовував тарифи на послугу з централізованого опалення, які сформовані з порушенням вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води,а саме при розрахунку тарифу на зазначену послугу суб’єктом господарювання включено планований прибуток без затвердження в установленому порядку інвестиційної програми на 2019 рік.

За результатами планової перевірки складено акт, на підставі якого винесено припис щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування тарифів на послуги з централізованого опалення, яким зобов’язано привести діючі тарифи до рівня економічно обґрунтованих витрат та повернути споживачам зайво нараховані кошти за надані послуги, шляхом здійснення перерахунку на суму понад 1,1 млн . гривень.

Відповідно до відповіді на припис суб’єкт господарювання повернув споживачам зайво отримані кошти та подав до органу місцевого самоврядування тарифи, розраховані відповідно до вимог діючого законодавства.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.