“Ні жити, ні вмерти”, громадськість стурбована колізією законодавства щодо поховання (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Громадські організації Прикарпаття, що входять до Громадської ради при Івано-Франківській ОДА 06.05.2020 року звернулися з відкритим листом до голову Уряду України Дениса Шмигаля.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос.if.ua.

Зокрема у листі йдеться про стурбованість громадськості Прикарпаття колізійністю українського законодавства щодо правових підстав видачі свідотства про смерть.

Так в медичній практиці лікарів фізичних осіб – підприємців, які мають право на господарську діяльність з медичної практики (ФОПів), виникають проблеми з територіальними органами Міністерства юстиції України щодо колізійності законодавства. А, саме органи юстиції відмовляються приймати лікарські свідотства про смерть (форма 106/0), видані лікарями фізичними особами –підприємцями, посилаючись на норми чинного до цього часу наказу МОЗ України № 545 від 08.08.2006 року.

також читати: В Івано-Франківську вже 300 людей захворіли на коронавірус

Одночасно діє інший наказ МОЗ України № 504 від 19.03.2018 року яким передбачено видачу свідоцтва про смерть і лікарями ФОПами, що уклали договір з Національною службою здоров’я України.

Колізійну ситуацію, що склалася прокоментував відомий Івано-Франківській громадський діяч Сергій Чирва.

Подробиці у сюжеті від Голос.if.ua:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.