У Долину нарцисів повернулися карпатські буйволи

Новини, Суспільство

Після майже сторічної відсутності в знамениту Долину нарцисів повернулися карпатські буйволи.

Про це інформує Голос.if.ua у мережі повідомляє Карпатський біосферний заповідник.

“У Карпатському біосферному заповіднику сталася видатна подія – у знамениту Долин нарцисів після майже сторічної відсутності повернулися не менш знамениті карпатські буйволи”, – йдеться в повідомленні.

Повернення буйволів у Долину нарцисів знаменує нову еру, оскільки створює вражаючі перспективи для цієї унікальної території. По-перше, це дозволить ефективно боротися з вербами і тим самим підтримувати лучні екосистеми, де зростає нарцис вузьколистий – основа місцева окраса, оскільки буйволи є дуже невибагливими тваринами, які із задоволення живляться жорсткими кормами як, наприклад, осоки чи пагони верби, що не поїдаються іншими сільськогосподарськими тваринами.

До речі, вони не завдадуть популяції нарцису жодної шкоди, бо випасатимуться у спеціально відведених місцях, обмежених по периметру електропастухом. По-друге, буйволи є дуже харизматичними і незвичними, що дозволить привабити в Долину нарцисів більше туристів, особливо в період поза цвітіння нарцису, який є дуже коротким і триває максимум три тижні упродовж травня.

І, нарешті, збереження цих цінних тварин, разом із іншими традиційними для регіону свійськими породами, може стати перспективним напрямком роботи Карпатського біосферного заповідника.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.