Перукарні мають відкритися з 11 травня

Новини, Суспільство

Пом’якшення карантинних заходів заплановано з 11 травня 2020 року. Тоді ж мають запрацювати перукарні, про це інформує Голос.if.ua.

Про це на онлайн брифінгу у Києві розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов та повідомив нову статистику захворювань. В Україні вже понад десять тисяч випадків COVID-19.

За добу зафіксували 540 нових хворих.

Щоб пом’якшення все-таки відбулося, очільник МОЗ закликав українців залишатися вдома на травневі свята та продовжувати дотримуватись умов карантину.

“Щодо відкриття інших магазинів, щодо пом’якшення карантину, в тому числі для малого бізнесу. Все це ми плануємо робити вже з 11 травня. Воно стосуватиметься і магазинів, і перукарень, і інших побутових речей, якими ми звикли користуватися”, – сказав міністр.

За його словами, діяльність продовольчих ринків, яку напередодні дозволив уряд, буде безпечною, якщо ринки працюватимуть в рамках карантинних заходів.

Всі інші торговельні заклади будуть відкриті після пом’якшення карантину.

При цьому Максим Степанов заявив, що поки що Україні вдається уникнути піку захворюваності на COVID-19.

“Якщо ми і далі будемо дослухатися до вірусологів, епідеміологів, експертів, які розробляють ці заходи, ми зможемо уникнути піку захворюваності”, – сказав він.

Проте, зазначив міністр, останніми днями дедалі більше людей не дотримуються карантину і виходять на вулиці. Він закликав залишатись вдома на травневі свята.

“Що ми спостерігаємо в останні дні? Принаймні у місті Києві? Ми спостерігаємо мітинги, вихід людей на вулиці, затори. Ми спостерігаємо збільшення людей у парках. Я розумію, що перебувати у карантині 5-6 тижнів важко”, – заявив міністр.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.