Снятинська ГЕС на річці Прут заважає нересту риби (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

В Україні з 1 квітня 2020 року почався нерестовий період, про це інформує щоденна онлайн – газета Голос.if.ua.

В цей час встановлюється серйозні обмеження щодо вилову риби, так риба звичними для себе шляхами йде на нерест. Однак не скрізь цього року рибі вдасться піти на нерест, адже їй заважать рукотворні перешкоди у вигляді ГЕС.

також читати: Тисячі пластикових пляшок у воді забруднюють екосистему притоки Дністра (відео+фото)

Так на річці Прут у місті Снятин є одна із таких станцій, яка за інформацією місцевих активістів у зв’язку із великим об’ємом води який забирається на турбіни ГЕС та посушливою погодою, з мінімальною кількістю опадів, а також у зв’язку із вирубкою Карпатських лісів не дозволить рибі потрапити у звичні для неї місця нересту.

також читати: Золотолипська ГЕС- відновлювана енергетика, чи знищення природи та чергова схема? (відео)

Надіємось, що Державна екологічна інспекція Карпатського округу, ДАРГ в Івано-Франківській області, інші природоохоронні та правоохоронні органи втрутяться у вказану ситуацію і шляхом вжиття санкцій до власників Снятинської ГЕС дозволять відбутися на річці Прут – нересту.

Подробиці у відео від Голос.if.ua:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.