Чому на Прикарпатті достроково припиняється опалювальний сезон?

Економіка, Новини

Міський голова видав розпорядження про дострокове припинення опалювального сезону. “Ти чо?! Холодно ж ще!” – відгукнулись містяни у групі СОР.

Київ, наприклад – не згортає опалювальний сезон: власне через холод.

Може мер володіє даром передбачення… І напередодні відключення – у місто «включать» природнє «опалення». Добре. А якщо – ні?.. Цікаво: у його кабінеті й хаті – також не палитимуть? (Колеги, перевіримо?)

Нагадаю: згідно з нормами чинного законодавства, орган місцевої влади може ухвалити рішення про припинення опалювального сезону, коли середньодобова температура підніметься до +8 градусів за Цельсієм протягом трьох діб поспіль.

Може він не знає, як обчислюється середньодобова температура? Так ось інструкція.

Яка ж температура передувала видачі мерського паперу? Справді +8? Мені пам’ятається – було досить нетепло… Погляньмо на графік Gismeteo.

То куди він термометр «вкладав», аби середньоденну +8 отримати?! …мати!

 

А яка температура очікується?

 

 

Давайте поденно: 04.04: 48/8=6, 05: 46/8=5,7, 06: 51/8=6,3, 07: 60/8=7,5, і лише 08: 68/8=8,5. Тобто: лише з ВОСЬМОГО квітня температура вірогідно почне підніматися до визначених 8 градусів.

Якою ммудрістю користувався, г®адоначальник, видаючи передовий наказ? Куди, а головне – для чого поспішав?! Або – конкретніше: про кого мер НАСПРАВДІ піклується?

То медзасоби китайцям віддав – напередодні епідемії. То його команда – домагається зняття викривальної публікації з місцевого сайту, який – бачу – “змінив орієнтацію” (політичну). [Про те, як автора закидали наклепами й обмовами прихильники мера – окрема тема.] Тепер от – відключає опалення. В час, коли люди сидять по хатах, лякаючись застуди з летальним наслідком. Для чого це робиться?!

Одна з цілей – через гнівом народу – знищити централізоване теплопостачання (градоначальник неодноразово висловлював “любов” до цієї галузі). Очевидно ж: при холодних оселях – народ нарікатиме не на мера, але – на теплопостачальників. А голова – традиційно звинуватить у всьому – Київ.

…А може все – не випадковість? Може це – частинки логічного ланцюжка чітко спланованих подій (реваншу)? Адже Андрій Пальчевський у програмі “HARD з Влащенко” півмісячної давності – каже: “У нас будут умирать люди. И я думаю, что потом – народная волна народного гнева (если только мьі не вьімрем до конца) – мьі с єтой властью – попрощаемся!“.

Де швидше захворіють люди – в холодних оселях, чи в теплі? То це – провокація хвилі народного гніву, підштовхування до державного перевороту? (“PUTCH me!” – закликає з аватарок частина FB.) Якщо це так… нема навіть російських слів, які б описали мою емоцію!

І найголовніше – на протест не вийдеш: строгий карантин!

А з мерського крісла – полетять у ФБ чергові патріотичні гасла і ганьба на нову – київську владу.

Так, я з України, але мені треба знати: хто тут – хто?!

Народ, може годі вже слухати гага гасла цих ура-патріотичНИХ вишиватників! Може вже час – питати: про медобладнання, заводи, премії… зрештою – про тепло.

Люди, думайТЕ! Не мовчіть! ГОВОРІТЬ !!! Запитуйте. ВИМАГАЙТЕ ВІДПОВІДЕЙ. Та відповідальності!

Бо мені вже надходили прямі погрози. І не факт, що завтра МВК знов отримає від мене стосу запитів. Та навіть як і отримає – це маю бути не лиш я. Пишіть, висловлюйтесь, обурюйтесь. Разом – вистоїмо, і країну відродимо! Беріть приклад з тиндітної дами, котра не боїться протистояти забудовникам із дуже суттєвими «плечима». Менше пропаганди, більше – обговорення і конструктивної критики! Зробимо наше місто – кращим, кhерманичів – відповідальнішими!

Павло Теличко.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.