Єдиний в Україні: лікарня у Франківську отримала сучасний томограф (фото)

Здоров'я, Новини

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня отримала новий комп’ютерний томограф.

Керівник медзакладу Тарас Масляк наголосив, що завдяки співпраці різних структур, зокрема в рамках програми «Україна-Японія»лікарня отримала необхідне обладнання вартістю 22 млн.грн, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Версії .

«Сьогодні ми ввели в дію новий компютерний томограф. У нас вже є один томограф, цей буде призначений для ургентних хворих. Він сучасний в діагностиці, може деякий час працювати без електроенергії”, – наголосив Тарас Масляк.

Завідувач рентгенологічним відділенням Ігор Соколовський запевнив, що такий томограф є єдиними в Україні. У нього низька доза опромінення та можливість завершити обстеження навіть в умовах аварійного вимкнення електроенергії.

Міський голова Руслан Марцінків каже, що місто готується до медичної реформи. На його думку є три складові для успішного лікування: кваліфікований персонал, новітнє обладнання та комфортні умови для пацієнтів.

«Важливо, що сьогодні в умовах співпраці з японським урядом вдалося отримати таке сучасне і потрібне обладнання»,- зазначив Руслан Марцінків.

Також мер анонсував, що незабаром лікарня отримає новий ангіограф.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.