У Франківську освітянам залишать надбавку 20% за престижність

Новини, Суспільство

Як повідомлялося раніше, в Івано-Франківську з 1 квітня в освітян мали забирати 10% від надбавки за престижність праці.

Відповідне розпорядження підписав директор Департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук ще 28 січня. Згідно з розпорядженням “Про встановлення надбавки за престижність праці” надбавку повинні були скоротити з 20-ти на 10%.

Проте сьогодні під час оперативної наради міський голова Руслан Марцінків повідомив, що вчителям залишать 20% за престижність, пише Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

«Думаю, що сьогодні пан Ігор підпише відповідний наказ про збереження освітянам 20% за престижність. Цього року було тривожно з фінансуванням. Та все ж ми прийняли рішення залишити надбавку», – сказав очільник міста.

Нагадаємо, як раніше зазначив Директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук на скорочення надбавки місто мало право , адже цьогоріч держбюджет не додав міському бюджету 62 мільйони гривень на освітян. 

Втім освітян обурило таке рішення, вони навіть були готові протестувати.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.