Ці продукти не варто класти в блендер

Здоров'я, Новини

Багатофункціональний прилад став настільки незамінний на кухні, що багато хто вже й не уявляють, як можна обходитися без нього.

З блендером приготування супів, смузі, соусів займає лічені хвилини. Багатофункціональний прилад став настільки незамінний на кухні, що багато хто вже й не уявляють, як можна обходитися без нього, але є 6 продуктів, які не варто класти в блендер, інформує Голос.if.ua з посиланням на Ukr.Media.

Дуже гарячі рідини

Хоча кращого способу змішати суп-пюре не можна знайти, процес його змішування в блендері має свої особливості. Якщо в блендер, додати гарячий, практично киплячий суп прямо з плити, то після натискання кнопки «старт» всередині утворюється пар і тиск, які призведуть до того, що кришку виб’є і ваш суп вирветься назовні.

До того, як перелити суп в блендер, йому треба дати хвилин 10, щоб він трохи охолонути. Крім того, заповнювати блендер слід тільки наполовину, а в процесі змішування міцно притискати кришку кухонним рушником.​

Картопляне пюре

Блендер геть позбавляє картопляні бульби навіть натяку на структуру. Таким чином, крохмаль повністю змішується з картопляною масою, за рахунок чого пюре стає клейким і в’язким. В результаті замість розсипчастої, пухкої маси ви отримуєте рідку субстанцію, яка прилипає до горла.

Сухофрукти або в’ялені томати

Для потужного професійного блендера змішати будь-який з цих інгредієнтів нікчемна справа. Однак для стандартного блендера — це зовсім не просте завдання. Шкірка у поєднанні з жорсткою текстурою будуть руйнувати ріжучу кромку леза. Якщо вам у що б то не стало треба змішати ці продукти, а блендер у вас самий що ні є звичайний, перед тим як додавати їх в блендер, промийте інгредієнти теплою водою. Це дозволить пом’якшити текстуру, що у свою чергу знизить руйнівну дію на леза приладу.

Кавові зерна

Теоретично нічого не заважає кинути зерна кави в блендер і подрібнити. Але на практиці це призведе до того, що ви отримаєте каву з різним розміром гранул, що не кращим чином позначиться на смаку. Крім смакових властивостей зерна швидко зношують леза блендера. Якщо ви мелете каву вдома, має сенс інвестувати в кавомолку, замість того, щоб ламати прилад для подрібнення продуктів.

Заморожені продукти

Звичайний блендер не розрахований на роботу з продуктами з надтвердою текстурою, як у заморозок. Він просто не впорається з замороженими фруктами та овочами, так і залишивши їх частково шматками, а навіть якщо блендер і впорається із завданням, то не без шкоди для двигуна і лез, які від таких навантажень зношуються в момент. Якщо іншого виходу немає і все ж таки доведеться «помучити» блендер замороженими продуктами, дайте їм трохи відтанути, перш ніж додавати їх у чашу.

Цілі спеції

Млинок для спецій та ступку з товкачиком винайшли не просто так. Саме ці пристосування дозволяють перетворити горошини перцю, насіння коріандру та інші спеції в порошок-приправу. Блендер не може конкурувати з ними ні по ефективності, ні за якістю. Леза блендера не призначені для подрібнення настільки дрібних компонентів, до того ж під час подрібнення через конструкції пристрою дрібні частинки спецій будуть підніматися в повітря і літати по вашій кухні.

Бонус: столові прилади

Зрозуміло, ніхто не збирається подрібнювати ножі та вилки, але іноді в процесі змішування інгредієнтів доводиться вискоблювати зі стінок налиплу масу або розмішувати суміш. Перш ніж опускати в чашу ложку або лопатку, блендер слід вимкнути, а також, в цілях безпеки, зняти чашу з підстави приладу.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.