Кожен день ми витрачаємо гроші на те, що нам абсолютно не потрібно і це прирікає нас на бідність

Новини

Товари та послуги, які роблять нас біднішими.

Кожен з нас повинен знати вісім важливих речей про гроші, щоб не бідувати в старості. Гроші вимагають особливого ставлення, правильного підходу. Вкладати гроші потрібно правильно, інформує Голос.if.ua з посиланням на Ukr.Media.

Брендові речі та техніка

Багато людей не можуть відповісти на питання про те, що краще бути бідним, але з грошима в кишені, або бути ще біднішими, з кредитом за спиною і порожньою кишенею, але з дорогим телефоном.

Люди 21 століття схиблені на дорогих речах, які підкреслюють статус. Якщо викреслити занадто дорогий одяг та техніку зі списку покупок, то жити буде набагато легше.

Зв’язок та інтернет

Багато людей користуються дуже старими тарифами. Вони не вимагають абонентської плати, тому здається, що грошей на зв’язок витрачається менше. Насправді ж це зовсім не так.

Що стосується інтернету, то мова йде про домашній інтернет, швидкість якого безпосередньо впливає на вартість послуг. Багато людей користуються дорогими тарифами, хоча не дивляться відео в інтернеті, не качають щось дуже велике. Вони просто користуються соціальними мережами, тому переплачують істотні суми.

Іграшки та одяг для дітей

Малюкам потрібні іграшки, але вони коштують неймовірних грошей. Все дитяче коштує інколи так багато, що відпадає всяке бажання ходити в магазин. Попри це, багато людей купують іграшки та одяг у дорогих магазинах.

Все це можна взяти у знайомих або друзів, які теж виховували дитину, але тепер вона виросла. Існує величезна кількість способів істотно заощадити в цьому напрямку, але багато батьків схиблені на ідеї про те, що дитині потрібно все найдорожче.

Абонемент в спортзал на рік або пів року

У таких випадках розкидатися грошима не варто. Виняток становить той випадок, коли людина цілеспрямовано займається спортом щодня.

Людям, які тільки починають займатися спортом і ходити в зал, краще обмежитися абонементом на місяць, тому що бажання ходити в зал може пропасти разом з грошима, які ви вже заплатили.

Великі запаси псуються

Є люди, які люблять запасатися всім на довгий термін. В принципі, в цьому немає нічого поганого, але тільки в тому випадку, якщо ці харчові продукти дійсно швидко закінчуються.

Можна купити 20 кілограмів цукру, але не варто, наприклад, купувати 20 літрів молока, тому що ніхто не знає, що буде завтра. Можливо, його споживання скоротиться, і частину доведеться викинути.

Ресторани та кафе

Обід на роботі, в кафе чи ресторані — це дуже великі витрати, абсолютно невиправдані. Не лінуйтеся — купуйте продукти та готуйте собі обід удома. Це значно дешевше.

Навіть якщо вигода буде всього 10-30 гривень, за рік набіжить хороша сума в кілька тисяч. У всьому треба шукати плюси: готуючи вдома, можна не тільки заощадити, але і відточити майстерність в кулінарії, навчитися чомусь новому.

Шкідливі звички

Мова йде не тільки про дуже витратні звички, які є у багатьох: про пристрасть до алкоголю і куріння. Вони висмоктують гроші з неймовірною силою. Якщо хоча б приблизно порахувати, скільки грошей на це піде, то ви відразу зрозумієте, що ці звички шкодять не тільки здоров’ю, але і бюджету.

Є і приховані «знищувачі грошей», які з’їдають час, який є певним еквівалентом грошей. Мова, наприклад, про комп’ютерні ігри. Люди з головою йдуть в вигаданий світ, забуваючи про реальність. Це позбавляє їх роботи, мотивації та навіть сім’ї.

Багато експертів вважають, що для того, щоб відчувати себе нормально в фінансовому плані, досить просто навчитися не влазити в борги. Намагайтеся не прагнути до надмірностей, а витрачати гроші обережно.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.