Виробництво м’яса в Україні зросло на 2,7%

Економіка, Новини

Минулого року виробництва м’яса на промислових господарствах України зросло на 2,7% до 1,8 млн тонн.

Перше місце у структурі виробництва займає курятина. У 2019 році вітчизняними підприємствами було спродуковано 1,07 млн тонн, що на 6,9% більше, ніж у 2018 році. промислове виробництво свинини за цей період зросло на 4,8% до 281,7 тис. тонн. Що ж до яловичини, то тут спостерігався спад – у 2019 році українські підприємства виготовили 62,2 тис. тонн цього виду м’яса, що на 12,3% менше, ніж позаминулого року, повідомляє Асоціація “Свинарі України” (АСУ) з посиланням на дані Державної служби статистики, інформує  Голос.if.ua.

“Хоча основою позитивної динаміки є приріст об’ємів виробленого м’яса птиці, на яке припадає 59% виробництва м’яса в Україні, свинина також цьому посприяла. Так, за 2019-й випуск охолодженого та мороженого м’яса свиней зріс на 4,8% проти попереднього року — до 281,7 тис. т. Відповідна зміна відбулася за рахунок збільшення виробництва свинячих окостів, лопаток та їх відрубів майже на чверть порівняно з минулим роком, а також інших охолоджених свинячих частин на третину. Це дозволило компенсувати скорочення випуску охолоджених свинячих півтуш на 2,4%.”, – зазначають аналітики асоціації.

Meat-Inform

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.