Як правильно спати: радить біологиня Дарія Озерна

Здоров'я, Новини

Спати треба в повністю затемненій прохолодній кімнаті.  Саме в таких умовах буде безперешкодно утворюватися мелатонін – гормон, що бере участь у процесі засинання і відновлення. У прохолодній кімнаті діти менше розкриваються уві сні, а дорослі навіть худнуть. А ось ноги краще тримати в шкарпетках,про це інформує Голос.if.ua.

Слід правильно дібрати положення для сну. Наприклад, сон на правому боці може викликати печію в деяких людей. Сон на лівому боці – безпечніший. Втім, загалом сон на боці сприяє утворенню зморшок в зоні декольте, а також болю в шиї та тазобедрених суглобах. Якщо ви спите на боці, то доберіть досить щільну та тверду подушку заввишки з ваше плече, а щоб не боліли ноги – тримайте ще одну подушку між колінами.

Сон на животі не можна назвати безпечним. У такому положенні голова людини повернута набік, від чого шия може затікати, а обличчя набрякати. Радять класти невелику пласку подушку під таз, якщо ми спимо на животі. Так хребет буде менше викривлятися. А ще одну подушку покладіть під чоло, щоб можна було спати, як на масажному столі.

Сон на спині – саме те, що радять науковці. Подбайте про належну висоту подушки, щоб шия не напружувалася, а спина не прогиналася. У такому положенні найменше шансів для утворення зморшок на шиї чи щоках. Щоб менше боліла спина і краще відпочивали ноги, покладіть подушку під коліна. Однак універсальних порад не існує. Якщо у такому положенні вам незручно, боляче або ви хропите уві сні, то не треба спати на спині.

Храп уві сні вказує на ризик апное – зупинки дихання. У такому разі слід спати тільки на боці і краще порадитися з лікарем.

Вагітним не можна спати на спині, бо плід перетискає вени. Вагітним жінкам слід спати на боку, підкладати під живіт та між колінами подушки.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.