Щоб зрівняти. На Площі Ринок, 8 хочуть добудувати ще один поверх

Новини, Суспільство

Серед іншого члени ради розглянули питання про реставрацію будинку з надбудовою на площі ринок, 8, інформує Голос.if.ua з посиланням на Бліц-Інфо.

В.о. головного архітектора, начальник відділу генплану Артур Прокіпчук звернувся до членів містобудівної ради з тим, що замовник подав на розгляд питання про підняття пам’ятки архітектури на площі ринок, 8 на ще один поверх.

На засідання завітала власниця магазину тканин, яка працює у цій будівлі, пані Любов. Франківка категорично виступила проти такого рішення

«Цей план у моїх руках затверджено у 1999 році. Це є пам’ятка архітектури і пам’ятаю, як ми дихали на це приміщення. Це центр міста, а будинку 240 років. Таких приміщень у Франківську вже майже нема. Не можна на таке старе приміщення ставити ще один поверх. Воно не годиться, воно все сиплеться»,- зауважує жінка.

Усі члени містобудівної ради підтримали жінку і додали, що будинок потрібно реставрувати.

Нагадаємо, вчора на засіданні консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності заслухали інформацію про ситуацію з сусіднім будинком на Площі ринок, 5. Зокрема щодо можливого збільшення будівлі на ще один поверх.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.