У Нью-Йорку покажуть роботи гуцульської художниці

Новини, Туризм
В Українському народному домі в Нью-Йорку 1 березня відбудеться захід, присвячений українській гуцульській художниці, письменниці, фотографині, етнографині Парасці Плитці-Горицвіт.

Про це повідомляється в анонсі на сторінці Союзу українок Америки у Facebook, пише Голос.if.ua.

«У програмі: Мала гостина, виставка робіт Параски Горицвіт, мистецька програма, Більша гостина, гості з Криворівні, співанки й музики», – йдеться в анонсі.

Захід пройде під назвою: «Параска Плитка-Горицвіт – неоцінений талант Гуцульщини».

Довідка від Голос.if.ua:

Параска Плитка-Горицвіт — гуцульська художниця, фольклористка, етнографка, філософиня та фотографка. Вона жила усамітнено в карпатському селі Криворівня, і стала одним із культурних символів цього місця, та й всієї Гуцульщини. Однак широкому загалові мисткиня й досі мало відома.

Параска створила власний мікрокосм, що існує на межі правди й вигадки, де реальне так тісно переплелося з містичним, що годі їх розділити. Її життя — тяжкий шлях випробувань, зокрема і 10 років радянських таборів за допомогу УПА. На цьому шляху Парасці вдалося не зрадити віри в людей, сповідувати філософію любові, і навчитися мандрувати, не виїжджаючи з села, завдяки творчості.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.