Калуш ризикує залишитись без тепла через мільйонні борги перед “Нафтогазом”

Економіка, Новини

НАК «Нафтогаз України» повідомив про ризик припинення газопостачання з 1 лютого 2020 року для 37 виробників тепла.

Залишитись без газу вони можуть через те, що не виконують вимоги щодо розрахунків для його отримання. Про це йдеться в офіційному повідомленні департаменту з комунікацій НАК «Нафтогаз України», інформує Голос.if.ua.

До переліку підприємств-боржників потрапило калуське КП “Водотеплосервіс”.

За оприлюдненими даними “Нафтогаз України”, заборгованість підприємства складає 19 мільйонів 988 850 гривень. Необхідна мінімальна сума оплати 3 мільйони 188 223 гривень.

“Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в 30 містах в опалювальний період. Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання”, – зазначають у відомстві.

Загалом підприємствам-боржникам для продовження отримання газу з 1 лютого в рамках ПСО необхідно сплатити понад 454,4 млн гривень.

Відповідно до умов укладених договорів постачання природного газу, остаточний розрахунок за газ, спожитий у грудні 2019 року має бути здійснений до 25 січня.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.