Лікар пояснила, чому люди не можуть перестати переїдати і схуднути

Здоров'я, Новини

Багато повних людей, які страждають від переїдання і не можуть схуднути, мають резистентність до гормону лептину.

Дане порушення є коренем їх проблем, не дозволяючи позбавитися від зайвих кілограмів, про це розповіла лікар, кандидат медичних наук Лідія Федосова, інформує Голос.if.ua .

За словами фахівця, люди з проблемою переїдання можуть роками страждати від лептинорезистентності, не усвідомлюючи цього. Саме нечутливість клітин до лептину не дозволяє відчувати насичення, незважаючи на достатню кількість їжі і калорій.

Федосова пояснила, що в здоровому організмі, після того, як людина вживає їжу, підвищується рівень лептину. Цей гормон «командує» апетитом, регулює енергетичний обмін. Лептин виробляється в жировій тканині тіла. Його завдання – оповістити мозок про те, чи достатньо отримано їжі для енергії, потрібної організму. Підвищення рівня лептину є сигналом мозку про те, що їжі більше не потрібно. Після того, як людина перестає їсти, рівень лептину починає падати, відбувається прискорення метаболізму і спалювання запасів жиру.

Лідія Федосова розповіла, що в організмі деяких людей, не дивлячись на підвищення рівня лептину після їжі, рецептори в мозку не реагують на це зростання. Не отримуючи потрібних сигналів, мозок сприймає ситуацію як дефіцит калорій. Це породжує відчуття голоду, що змушує людину вживати їжу знову і знову, пише Medical Note.

«Виходить таке собі порочне коло, який призводить до постійного відчуття голоду і переїдання. Багато людей страждають від лептинорезистентності, не підозрюючи про те, що їм необхідно здати аналіз на визначення рівня лептину та, нарешті, вирішити проблему», – зауважила лікар.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.