“Слуга народу” проголосує за відставку Гончарука, якщо її підтримає Зеленський, – Арахамія

Новини, Політика

Вранці 17 січня прем’єр-міністр України написав заяву про відставку. Фракція “Слуга народу” одноголосно підтримає відставку Гончарука, якщо так вирішить Володимир Зеленський.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія також підтвердив, що Олексій Гончарук прийде у Верховну Рада під час питань до уряду, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Якщо президент підтримає, то буде одноголосно”, – сказав Арахамія про можливе голосування за відставку Гончарука.

Відставка Гончарука: що про це відомо

15 січня у мережу злили неоднозначну розмову нібито Олексія Гончарука з керівництвом НБУ і главою Мінфіну. В оприлюдненому записі фігуранти нібито виробляли пояснення для президента Зеленського про причини зміцнення курсу гривні.

При цьому під час розмови Гончарук сказав, що у Зеленського “дуже примітивне розуміння економічних процесів” (і одразу уточнив, що “примітивне” – означає “просте”). Сам Гончарук також говорить про те, що він “повний профан” в економіці.

Олексій Гончарук одразу спростував інформацію про оприлюднений запис, мовляв, відео “змонтували з фрагментів”. Однак вже 17 січня глава Кабміну написав заяву про відставку та передав її на розгляд президенту України, “щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента”.

Важливо! Згідно зі статтею 115 Конституції України прем’єр має подати заяву про відставку в парламент, а не президенту.

Зауважимо, що одним із перших опублікував відео у фейсбуці Олександ Дубінський. Він та нардеп Максим Бужанський останнім часом критикують Кабмін у соцмережах.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.