4 млн грн збитків – ДБР повідомило про підозру директору лісгоспу

Кримінал, Новини, Суспільство

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, спільно з прокуратурою Харківської області 13 січня 2020 року повідомили про підозру директору держпідприємства «Гутянське лісове господарство». Посадовець підозрюється в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України), інформує Голос.if.ua.

Слідством встановлено, що підозрюваний не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства. Внаслідок цього невстановлені особи у жовтні-листопаді 2019 року здійснили вирубку понад 200 дубів на території Володимирського лісництва, що завдало збитків державі на 4 мільйони 200 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання про відсторонення директора лісгоспу від займаної посади, обрання відносно нього запобіжного заходу та забезпечення відшкодування завданих ним державі збитків.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.