В Іраку атакували авіабазу з військовими США, є поранені

Новини, Політика

Четверо людей були поранені в неділю під час атаки на авіабазу Балад на півночі Іраку, де розміщуються американські війська, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Reuters.

У заяві іракських військових йдеться, що вісім ракет “Катюша” були випущені по базі, приблизно в 80 км на північ від столиці Багдаду, і що з чотирьох поранених були два офіцери.

Військові джерела ідентифікували поранених як іракських солдатів. Вони сказали, що сім мінометних мін потрапили на злітно-посадкову смугу.

Про постраждалих серед американських військових на базі не повідомляється.

У заяві іракських військових не сказано, хто стоїть за атакою, і не згадується про посилену напруженість між Сполученими Штатами та Іраном.

Передісторія:

  • 3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, зокрема іранський генерал Касем Сулеймані.
  • Сулеймані був командиром організації, яку США вважає терористичною. Президент Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був “терористом номер один у світі”.
  • 8 січня Іран відкрито здійснив напад на дві американські військові бази в Іраку – авіабазу аль-Асад у 160 км на захід від Багдада та аеропорт Ербіля на півночі країни.
  • Іранське державне телебачення заявило, що напад був помстою за вбивство Сулеймані.
  • 11 січня в іракському місті Кербелі невідомі озброєні сили застрелили проіранського лідера “Народних мобілізаційних сил” Талеба Аббаса Алі Аль-Саеді.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.