На фестивалі «Файне Різдво у Надвірній» звучали румунські колядки

Новини, Суспільство

Культурно-мистецький проєкт «Файне Різдво у Надвірній» набуває статусу міжнародного, адже під час різдвяних свят на сцені фестивалю відбувся виступ хорового колективу «Фінтеушу Маре» в рамках співпраці між містом Надвірна та румунським містом Шомкута-Маре.

У травні місяці 2017 року Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович та прімар м.Шомкута-Маре Георге Буда підписали Протокол про співробітництво, згідно з яким сторони зобов’язались співпрацювати у різних галузях, зокрема у сфері культури, а саме: організовувати участь художніх колективів обох міст у різноманітних фестивалях, інформує Голос.if.ua з посиланням на Надвірнянську міську раду.

Неодноразово ансамблі Надвірнянщини відвідували румунські фестивалі, а творчий колектив з м.Шомкута-Маре виступав під час відзначення Дня Незалежності України в Надвірній, а також цього року завітав на «Файне Різдво у Надвірній».

Хор «Фінтеушу Маре» в минулому році відзначив столітній ювілей. У репертуарі колективу духовні твори, румунські народні пісні та колядки. Під керівництвом Андрея Драгоша хор брав участь як у румунських, так і у міжнародних фестивалях.

На сцені «Файного Різдва» учасники хору «Фінтеушу Маре» колядували, прославляли новонародженого Ісуса, а також виконали кілька українських пісень та колядок. Народний депутат України Зіновій Андрійович та в.о. міського голови Тарас Пекарський подякували румунським побратимам та запевнили про подальшу співпрацю між містами.

Після виступу колективу «Фінтеушу Маре» хороший настрій дарував на сцені «Файного Різдва» заслужений артист України Володимир Пушкар.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.