Лікарі розповіли, як зняти важкість у шлунку після переїдання

Здоров'я, Новини

Зустріч Нового року і Різдва практично немислиме без смачної їжі і щедро накритого святкового столу.

Те, що в цей час ми дозволяємо собі більш ситні і калорійні страви, в короткостроковій перспективі звичайно ж не несе шкоди, проте постійне переїдання може викликати незворотні порушення функцій органів, Голос.if.ua.

Дієтологи кажуть, що якщо переїдати лише раз на рік, то швидше за все, єдиним неприємним наслідком буде погане самопочуття, однак якщо робити це частіше, то серйозно можуть постраждати печінка і шлунково-кишковий тракт. Саме тому вони рекомендують щодня виробляти звичку їсти не поспішаючи, усвідомлено і повільно, роблячи перерви між стравами.

До того ж манера їсти швидко, особливо надто гарячу їжу або напої, може швидко привести до печії.

“Організм буде нормально працювати в тому випадку, якщо наступний перекус після святкового застілля почне надходити в шлунок як мінімум через кілька годин, а не кожні двадцять хвилин”, – радять лікарі-гастроентерологи.

Щоб уникнути переїдання вони рекомендують не вживати штучні підсолоджувачі, а також не їсти швидкі вуглеводи на порожній шлунок, оскільки незабаром після цього виникне голод, який змусить накинутися на їжу. Крім того, якщо свято затягнулося надовго, потрібно кожну годину робити перерву в їжі і розминатися – чи то танцювати, то чи просто вийти на прогулянку на свіже повітря.

У тих же випадках, коли переїдання вже сталося, шлунку можна допомогти, випивши шнапс, а ще краще – каву, оскільки він ефективно стимулює травлення. Крім того, непогано допомагають легкі вправи.

До речі, позбутися від шлаків і наслідків переїдання взимку можна за допомогою гречки. Так, на наступний день після застілля потрібно відварити склянку гречки і з’їсти її за 4 прийоми їжі плюс літр нежирного кефіру на весь день.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.