Поради дерматолога: як доглядати за шкірою, щоб вона пережила свята

Здоров'я, Новини

Що варто зробити, щоб після Нового року не боятися дивитися на власне відображення в дзеркалі?

Застілля, галасливі посиденьки і інші невід’ємні атрибути новорічних свят можуть запросто обнулити всі ті зусилля, які ви докладали, щоб виглядати надзвичайно під бій курантів. І вам не шкода? Створюється відчуття, що результати всіх передноворічних старань покинули ваше обличчя і тіло протягом всього декількох годин, Голос.if.ua з посиланням на Жіночий Світ.

Так як же зробити так, щоб ваша краса пережила свята з мінімальними втратами? Відповідь проста: справа в грамотному догляді і пов’язаними з ним «хитрощами», в яких ми детально розібралися разом з Людмилою Юріївною Толкачовою – косметологом, бізнес-тренером і керівником відділу навчання швейцарської парамедичної космецевтичної марки Swissline.

У чому суть проблеми?

Шкіра тісно пов’язана з іншими внутрішніми органами організму, тому святкове переїдання і алкоголь, які шкодять печінці і кишечнику, можуть також негативно позначитися на красі і здоров’ї шкіри. І тут виникає закономірне питання: що робити?

Перше, з чого можна почати, – це обмежитися малою кількістю міцного алкоголю або склянкою вина в святкові дні: при помірному споживанні спиртного печінка цілком зможе переробити його без великої шкоди для себе. Другий варіант: перед застіллям з’їсти авокадо і пити достатню кількість води без газу. Це дозволить уникнути набряків і зневоднення, викликаних алкоголем. По-третє, важливо скласти правильний графік догляду за шкірою. І тут можна дати кілька корисних порад.

Складіть план процедур

Після свят шкіра може стати тьмяною і навіть набряклою. Для вирішення цієї проблеми можна провести детокс-процедури в салоні. Для тіла дуже корисні обгортання водоростями, лімфодренажний масаж, а для обличчя – маски з шоколадом, маски-анти-стрес і маски з вітаміном С.

Для догляду в домашніх умовах ідеально підійдуть кисневі маски, які допоможуть вивести накопичені токсини і забезпечать шкіру киснем, повернувши їй здорове сяйво. Також підійдуть засоби з лімфодренажними інгредієнтами для швидкого усунення набряклості і припухлості шкіри.

Однак намагайтеся все ж не робити агресивних салонних процедур в свята: в цей період ваша шкіра і так знаходиться в стресі, так що посилювати його абсолютно ні до чого.

Детокс на дому

Для поліпшення тонусу шкіри і кольору обличчя (та й для самопочуття в цілому) можна пройти повноцінну детокс-сесію в домашніх умовах: або за допомогою спеціальних БАДів, або з використанням активованого вугілля і спеціально виділеного розвантажувального дня. Не забувайте і про поживні детокс-коктейлі. За смаком – яблуко з селерою, морква з яблуком або морква з селерою. У них також можна додати імбир або огірок.

Зволоження на першому місці

Свята можуть привести не тільки до тьмяності шкіри, але і до почуття стягнутості і дискомфорту. Це може бути обумовлено високим і частим споживанням солоної їжі, алкоголю, а також тим фактом, що взимку через опалювальні прилади повітря в приміщеннях сухе. У більшості випадків саме це призводить до зневоднення шкіри в холодний сезон. Тому зволожуючі засоби в зимові місяці просто необхідні, але щодо їх застосування також знайдеться кілька рекомендацій.

Пам’ятайте, що головне – це не наносити зволожуючий крем безпосередньо перед виходом з дому: між застосуванням продукту і прогулянкою повинно пройти не менше 40 хвилин. І обов’язково використовуйте живильні маски, а краще – не окремо, а в комбінації зі зволожуючими і живильними кремами.

Боротьба з темними колами

Кола під очима – це черговий негативний б’юті-наслідок свят. Як правило, він дає про себе знати через втому і недосипання. В цьому випадку слід якомога швидше повернутися до 7-годинного сну і почати використовувати спеціальні косметичні засоби від темних кіл. Це можуть бути спеціалізовані маски, креми, сироватки. Але найбільш швидкий результат, звичайно ж, дають перші.

PS: Стежимо за настроєм і залишаємося в тонусі

Безумовно, стан шкіри багато в чому залежить від нашого настрою. Шкіра втомленої людини, постійно піддається стресу, не може виглядати добре. Так що радійте, знаходьте час зробити приємну процедуру в салоні, масаж або SPA. Любіть себе і насолоджуйтеся життям!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.