У Польщі ув’язнили 7 українців через запити про екстрадицію від Росії – ЗМІ

Кримінал

У Польщі в ув’язненні перебувають семеро українців у зв’язку із запитами про їхню екстрадицію до Росії, повідомило «Громадське радіо» з посиланням на Міністерство закордонних справ України, Голос.if.ua.

Ще трьом українцям, які також розшукуються російською стороною, суд обрав запобіжний захід у вигляді заборони залишати територію Польщі.

В українському МЗС додали, що видачу російській стороні чотирьох громадян України було унеможливлено. Яким чином – у відомстві не пояснили, повідомило «Громадське» радіо ввечері 30 грудня.

За повідомленням, всього протягом 2016-2019 років у Польщі затримали 19 громадян України через внесення даних щодо них до системи Інтерполу для подальшої екстрадиції до Росії.

Ігор «Тополя» Мазур 9 листопада був затриманий у Польщі на запит Росії через «Інтерпол»

Як заявили в МЗС, підставою для підготовки запитів про екстрадицію, здебільшого, була підозра затриманих громадян у причетності до вчинення правопорушень – торгівля зброєю, контрабанда наркотичних засобів, розбійні напади.

Водночас, як раніше повідомив представник уповноваженого з прав людини Андрій Мамалига, йдеться про затримання у Польщі добровольців і учасників бойових дій на Донбасі.

У листопаді на кордоні з Польщею за запитом Росії затримали українського ветерана, співробітника секретаріату уповноваженої Верховної Ради з прав людини Ігоря Мазура. До Польщі він їхав на запрошення віцеспікерки польського сейму Беати Мазурек. Через кілька днів його відпустили.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.