Це стрес для тварин: франківські волонтери виступили проти шопки з вівцями на Вічевому майдані

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську на Вічевому майдані облаштували живу шопку, у якій мешкають вівці.

Втім, на думку волонтерів БО “Дім Сірка”, перебування тварин біля сцени, на якій відбуваються гучні концерти, є шкідливим та викликає стрес, пише Голос.if.ua.

“У природі вівці не слухають музику. Додатковий шум спричиняє суттєвий стрес. У природі вівці не гуляють серед натовпу людей. Вівці гуляють на галявинах, де тихо та спокійно. Також вночі вони потребують спокою, а не людської уваги. Також є велика ймовірність потрапляння петарди або скляної пляшки до тварин, що може сильно налякати або нанести фізичні ушкодження тварині. Згадаємо нещодавню подію у Львові. Коли невідомі запалили петарду неподалік від коня”, – йдеться у дописі.

На думку волонтерів, тваринам потрібен простір і така локація – це постійний стрес для тварин виключно заради розваги людей.

Відтак, радять перенести локацію до тихішого місця.

“Можна розглянути територію палацу Потоцьких. Якщо адміністрація палацу підтримає цю ідею. Там тихо і люди люблять там гуляти. Плюс є постійна охорона. Віднестися до трьох овечок, як до тварин, а не як до іграшок та повернути їх у звичну для них середу. Згадати, що в центрі міста є дуже багато цікавих розваг та фотозон, без використання тварин.   Давайте поважати живих істот та зробимо свята безпечними не тільки для людей, але і для тварин”, – наголошують у “Домі Сірка”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.