Верхнянська ОТГ матиме свій ЦНАП

Новини, Суспільство

Сьогодні 24 грудня Верхнянська ОТГ Івано-Франківської області відкриє Центр надання адміністративних послуг, пише Голос.if.ua. 

Новий ЦНАП забезпечить близько 10 тисяч жителів ОТГ та Калуського району доступом до високоякісних адміністративних послуг.

Допомогу в розробці сучасного дизайну, будівництві, інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням та меблями громаді надала Програма «U-LEAD з Європою».

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) – це єдине місце, де можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги у комфортних умовах. Створення та функціонування ЦНАПів за принципом єдиного вікна регулюється Законом України «Про адміністративні послуги».

Створення ЦНАПів в об’єднаних територіальних громадах стало можливим завдяки реформі децентралізації –  передачі повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування з 2014 року.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.