Теплий січень: синоптики дали прогноз на початок 2020 року

Новини, Суспільство

Якою буде погода в січні 2020 року, після теплого і вологого грудня? Відповідь на це питання дали фахівці Meteoprog.ua.

Січень буде теплішим, ніж звичайно, впевнені синоптики. На початку року очікується приплив теплого повітря з Середземного моря. Тому погода приготувала для нас теплі періоди і більше дощу, ніж снігу, пише Голос.if.ua з посиланням на Погляд.

Американська модель CFS прогнозує позитивне відхилення температури більш ніж на 2 градуси від багаторічної метеорологічної норми. Тому січень може здивувати нас високими температурами, не виключено, що стовпчики термометрів місцями піднімуться до +10 градусів.

Ймовірно, буде певна перевага теплих днів. Очікується, що теплі повітряні маси будуть надходити з південної Європи, а також з Атлантичного океану.

Атлантика може бути дуже активною в січні, тому можлива міграція циклонів з заходу на схід. Області низького стояння барометра принесуть значну хмарність та опади мокрого снігу з дощем.

Проте це не означає, що зима буде без морозів.

«У січні і лютому будуть морози, але немає ніяких ознак того, що вони стануть рекордними для України», – зазначають фахівці.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.