“Лікарня для ведмежат”: у Франківську малеча лікувала іграшкових звірят (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Свято для малечі “Лікарня для ведмежат” провели у Фортечній галереї “Бастіон”. Організувала його Європейська Медична Студентська Асоціація.

На цьому святі діти дошкільного віку лікували іграшкових ведмежат, допомагали їм у цьому студенти-медики, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Еммі Павлік – 4 роки. Вона каже, що часто лікує ведмедиків:

“Дідусь в мене лікар. Я вже ходила до зубного лікаря. Мені поставили рожеву пломбу”.

Студентка франківського медичного університету Мар’яна Ключич розповідає, що ще не вибрала спеціальність, яку вивчатиме. На дитячому святі вона – лор.

“Зазвичай ми вигадуємо історії про те, на що хворіє ведмедик. У нього, наприклад, хворе вушко, горло, носик. Разом з дітками ми його лікуємо”, – розказує вона.

Участь у святі взяли близько 30 студентів-медиків. Вони ознайомлювали малюків з медичними спеціальностями хірурга, офтальмолога, лора, стоматолога, косметолога.

Голова Європейської Медичної Студентської Асоціації в Івано-Франківську Марія Мартинець розповідає, що цей проєкт – лікарня для ведмежат – створений для того, щоб діти перестали боятися білих халатів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.