На Прикарпатті сільрада без торгів віддала в оренду 70 га землі

Новини, Суспільство

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області визнав обґрунтованими доводи прокурора щодо незаконного набуття права оренди земельних ділянок громадянином для ведення фермерського господарства.

Прокуратура встановила, що в порушення вимог чинного законодавства, без проведення земельних торгів, рішенням сесії сільської ради ОТГ одного з районів області громадянину передали в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею більше ніж 70 га, повідомляє  Голос.if.ua.

Вартість землі понад 10 млн грн, інформують в обласній прокуратурі.

В інтересах держави прокурор звернувся до суду з позовною заявою до сільської ради та громадянина про визнання незаконним і скасування рішення сільської ради та звільнення земельних ділянок.

Суд погодився з доводами прокурора та визнав незаконним і скасував рішення сесії сільської ради, а також зобов’язав орендаря повернути землю громаді.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.