Помилки при застуді, допускаючи які, людина затягує процес одужання

Здоров'я, Новини

Куди не піди, — всюди можна зустріти людей, які кашляють і чхають. І ось вже у самих нас починає дерти горло і з’являється нежить.

За даними фахівців, звичайна застуда в середньому проходить через 7-10 днів. Однак у деяких випадках хвороба затягується, і хворому може здаватися, що він вже ніколи не позбудеться неприємних симптомів, повідомляє Голос.if.ua . Якщо це про вас, то нижче ви зможете дізнатися про помилки, які не дозволяють швидко справитися з застудою.

Відсутність постільного режиму

Швидкість, з якою організм впорається з хворобою, багато в чому залежить від гарного відпочинку. Щоб боротися з вірусами, потрібно багато сил, отримати які можна тільки завдяки якісному сну. Люди, які не бажають йти на лікарняний і намагаються перенести застуду на ногах, лише віддаляють від себе день повного одужання. Крім того, якщо не лікуватися так, як потрібно, можна зіткнутися з рядом ускладнень.

Неправильне харчування

Коли ми хворіємо, волею-неволею ми стаємо примхливими, відчуваємо жаль до себе, і тому в такі моменти дуже хочеться побалувати себе. З цією метою ми купуємо багато солодощів та іншу нездорову їжу, яку зазвичай стані намагаємося уникати. Але лікарі закликають не піддаватися слабостям і дотримуватися збалансованої дієти. Правильне харчування допоможе швидко усунути симптоми хвороби

Прийом антибіотиків без необхідних для цього свідчень

Важливо розуміти, що антибіотики ефективні при захворюваннях, спровокованих бактеріями. Винуватцями застуди є віруси, на які антибіотики ніяк не впливають. Якщо брати такі засоби, коли в цьому немає необхідності, у вас може виробитися стійкість до антибіотика. З цієї причини необхідно проконсультуватися з вашим лікарем перед тим, як пити будь-якого роду таблетки.

Недостатнє споживання води

Навіть здорова людина має пити достатню кількість рідини в день, а під час застуди, коли людина постійно пітніє, ризик зневоднення значно збільшується. Таким чином, важливо пити ще більше води, ніж зазвичай. Це, крім усього іншого, допоможе вивести з тіла токсичні речовини.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.