Гігантських черепах можна дресирувати, вони мають довгу пам’ять – вчені

Новини, Суспільство

Черепах можна навчати будь-яких трюків так само, як щурів та інших тварин: наприклад, черепаха буде діставати ротом синій м’ячик, а не зелений або жовтий м’ячик, якщо буде отримувати нагороду саме за синій.

Такі досліди експерементували з Галапагоськими та Сейшельськими гігантськими черепахами вчені з Окінавського науково-технологічного інституту і Єврейського університету в Єрусалимі, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на  сайт ukurier.gov.ua .

Але головним у дослідженні було не те, що черепахи «на зубок» вивчили завдання – а в тому, що вони дуже надовго запам’ятали, що їм потрібно робити. Через три місяці після навчання вони вибирали правильний м’ячик, а деякі пам’ятали завдання навіть через дев’ять років – так-так, саме років.

Крім того, як йдеться у статті в Animal Cognition, черепахи найкраще вчилися в компанії, ніж поодинці. Іншими словами, черепахи, як і джмелі, мавпи і папуги, цілком здатні спостерігати одина за одною і робити зі своїх спостережень досить розумні висновки.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.