У Франківську 788 дітей отримали безкоштовні оздоровчі путівки

Здоров'я, Новини

Сьогодні на оперативній нараді у міського голови структурні підрозділи міської ради прозвітували про оздоровлення дітей пільгових категорій влітку.

За словами директора департаменту молодіжної політики та спорту Віталія Матешка, безкоштовними путівками до санаторіїв та таборів забезпечили загалом 788 дітей, інформує Голос.if.ua з посиланням на сайт міського голови.

До слова, у 2018 році на оздоровлення виділили 1 млн грн, а цього року – на 200 тисяч гривень більше. Окрім того, місто максимально використовувало путівки, які надавала область. Таким чином, всі доступні путівки використали, не було відмов, як це іноді траплялось.

Варто зауважити, що 204 дитини протягом літа відпочили за кордоном. Частина з них – повністю коштом міста чи приймаючої сторони, як у випадку з поїздкою в Брагу для 6 дітей, чиї батьки загинули в АТО. Ще 825 дітей оздоровлювались в пришкільних таборах, 1386 – у мовних пришкільних, майже 300 юних спортсменів відпочивали в спортивних таборах, організованих міськими ДЮСШ.

«Я задоволений літнім оздоровленням цього року. Все пройшло дуже гарно, багато дітей пільгових категорій отримали путівки», – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Матешко додав, що наступного року потрібно збільшувати фінансування на ці потреби. Адже якщо Франківськ утворить ОТГ, то треба врахувати дітей пільгових категорій і з тих населених пунктів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.