Марцінків хоче, щоб забудовники більше платили за підведення води

Новини, Суспільство

Сьогодні, 29 серпня, в Івано-Франківську відбулось засідання виконавчого комітету міської ради. Одним з питань, яке розглянули на виконкомі, стала інвестиційна програма комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» на 2020 рік,про це інформує Голос.if.ua.

Як розповів директор «Водоекотехпрому» Роман Кімачук, за рік КП планує витратити понад 56 мільйонів гривень. Гроші підуть на реконструкції водопроводів, придбання електролізного блоку, будівництво нового каналізаційного колектору на Надрічній та реконструкцію наявних, придбання нової техніки тощо.

Крім того, майже 20 мільйонів гривень піде на фінансові витрати з обслуговування кредитів підприємства. Міський голова Руслан Марцінків, заслухавши це, заявив, що «Водоканалу» потрібно більше заробляти. Він запропонував брати більше коштів із забудовників за підключення їх до мережі водопостачання.

«Це має бути дорого. Дуже дорого. Для простих людей – ні, а для забудовників – так. На цьому ви маєте заробляти», – сказав Марцінків.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.