Калуські студенти ВНЗ провалили ЗНО з математики

Новини, Суспільство

Випускники Івано-Франківської області із ЗНО з математикою впоралися краще, ніж із історією України, та краще, ніж із математикою в минулому році.

Так, якщо торік поріг не подолали 19,5% учасників тестування, то цього року — в межах 16%. Достатній і високий результат у минулому році продемонстрували 22%, цього року — приблизно стільки ж, пише  Голос.if.ua з посиланням на Вікна.

Середній бал прикарпатського випускника на ЗНО з математики у цьому році склав 139,9, і це вище, ніж по Україні в цілому — 139,4.

Між математикою та історією України більшість випускників України, нашої області та Калуського району обрали історію, а в Калуші — навпаки: більшість складала математику.

Головна причина — переважна більшість студентів закладів вищої освіти — Калуського політехнічного коледжу та  Калуського коледж економіки, права та інформаційних технологій Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу — другим обов’язковим ЗНО обрали саме математику.

Так, зі 441-го учасника тестування в Калуші — 224 студенти цих навальних закладів, ще 66 — учні ВПУ №7. Результати, які вони показали, — нижче середнього. Так, жоден із учасників тестування всіх трьох закладів не набрав понад 180 балів.

У ВПУ №7 поріг не подолали понад 60% учнів і ще понад 33% набрали в межах 120 балів. У Калуському політехнічному коледжі та у коледжі економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ — схожі результати: понад 32% не подавали поріг, а результат 100-120 балів мають ще 40-41% студентів.

Це позначилося на загальних результатах ЗНО-2019 з математики в Калуші: якщо торік поріг не подолали майже 13% учасників тестування, а достатнім і високим рівнем могли похвалитися близько 35%, то цього року поріг не подолали 28%, а результат понад160 балів — мають менше 20%.

Лідером за результатами ЗНО з математики у Калуші традиційно є Калуська гімназія. Тут ЗНО з математики складали найбільше випускників порівняно з іншими школами міста — 37, а понад 86% — мають результат 160-200 балів. Добрі знання також продемонстрували випускники шостої школи: 78% результатів 160 балів і вище, сьомої школи — понад 58%. У п’ятій школі з трьох учасників ЗНО двоє показали результат 160-180 балів. А в першій школі результати навпаки невтішні: понад 42% випускників не подолали поріг.

У Калуському районі поріг ЗНО з математики не подолали понад 13,7% з 73-ох учасників тестування і це краще, ніж було торік (22%). А результат високого і достатнього рівнів показали менше 18%.  Понад 180 балів на ЗНО з математики цього року вдалося отримати лише випускникам Боднарівської, Пійлівської школи та Новицького ліцею — загалом трьом дітям.

Щоправда, випускники більшості загальноосвітніх закладів району все ж подолали поріг на ЗНО з математики. У цілому найкращі результати у випускників Пійлівської школи — понад 57% результатів від 160 балів, та Підмихайлівського ліцею — тут ЗНО з математики складали троє випускників і всі набрали в межах 160-180 балів.

Вже з наступного року ЗНО з математики буде обов’язковим для усіх випускників.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.