Як без проблем прокинутися вранці, якщо спати лягли пізно

Здоров'я, Новини

Кожна людина повинна спати в середньому по 7 годин на добу, щоб відчувати себе бадьорою і без особливих проблем вставати зранку з ліжка,  зацікавилась цім Голос.if.ua .

Однак якщо ви лягли, наприклад, в 3 години ранку, а вставати вам потрібно вже в 7, то цілком очікувано, що ні ваше тіло, ні ваш розум не встигнуть повноцінно відпочити, і вам не вистачить сил нормально прокинутися.

Що ж робити?

Не їжте з вечора

Щоб було простіше заснути з вечора, постарайтеся не їсти нічого, щонайменше, за 2 години перед тим, як відправитися в постіль. Вечеря має бути легкою і не містити важких елементів для перетравлення.

Дозвольте собі розслабитися

Рано вранці прокидаються ті, хто рано лягає. Щоб не дивитися в стелю половину ночі, прийміть розслаблюючу ванну, увімкніть спокійну музику, зробіть собі легкий масаж.

Репетируйте свій ранок

Деяким це вправа здасться безглуздою. Але спробуйте хоча б раз і ви переконаєтеся, що воно працює. Заведіть свій будильник на кілька хвилин вперед. Потім ляжте у своє ліжко під ковдру. Закрийте очі і розслабтеся. Коли пролунає сигнал будильника, вимкніть його і відразу ж вставайте. Цей алгоритм дій варто проробити кілька разів, щоб дати організму можливість звикнути. Коли вам буде потрібно вставати вранці, тіло легше відтворить відпрацьовану схему пробудження.

Не кладіть будильник поруч з ліжком

Відключати будильник, коли ви знаходитесь в ліжку, досить ризиковано. У цей момент ви залишаєтеся під теплою ковдрою, тому існує велика ймовірність знову заснути. Щоб цього не сталося, і організм швидше прокинувся, потрібно класти телефон або будильник в зоні чутності, але так, щоб необхідно було встати і йти для того, щоб вимкнути.

Винагороджуйте себе за ранній підйом

Вам буде набагато простіше і приємніше прокидатися, якщо з вечора ви пообіцяєте чимось побалувати себе, сходити в улюблену кав’ярню, подивитися нову серію улюбленого серіалу і так далі.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.