У франківському магазині дитині продали алкоголь та цигарки

Новини, Суспільство
Факт продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітній особі робоча група з питань виявлення продажу алкоголю неповнолітнім франківського міськвиконкому зафіксувала у торговому центрі “Маневр”, що на вулиці Миру.

Як йдеться у спільноті “Тверезий Франківськ”,  касир, що здійснив продаж алкоголю і тютюну неповнолітньому не став заперечувати даного факту та визнав свою провину.

“Причиною таких ситуацій стає низький рівень поінформованості працівників закладів торгівлі про відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім, а також алгоритм дій, якщо особа, яка бажає придбати алкоголь чи тютюн викликає сумніви щодо повноліття”, – зазначаю на сторінці.

Представники відділу ювенальної превенції складено протокол за статтею 156 (2) кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме продаж алкоголю неповнолітнім.

З представниками закладу провели профілактичну бесіду на предмет недопущення аналогічних випадків у майбутньому та наголошено про відповідальність.

“Робоча група наполегливо звертається до представників та власників торгових закладів із закликом не здійснювати продаж алкоголю неповнолітнім, тим самим не порушувати норми чинного законодавства, бути свідомими та відповідальними”, – закликає “Тверезий Франківськ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.