Для не вакцинованих дітей батьки можуть обрати альтернативну форму навчання — Гриневич

Новини, Суспільство
Перед початком навчального року батьків закликали вакцинувати дітей відповідно до Національного календаря щеплень. В інакшому випадку керівники садочків і шкіл мають право не допускати до навчання не щеплених дітей.

Про це заявили міністерка освіти і науки Лілія Гриневич і виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, інформує Голос.if.ua  пише Громадське.

«Якщо батьки відмовляються від вакцинації, вони мають право обрати альтернативну форму навчання — дистанційну чи індивідуальну. Держава в будь-якому випадку надасть доступ кожній дитині до шкільної освіти», — зазначила Гриневич.

Для цього батьки можуть написати заяву на керівника навчального закладу про переведення дитини на індивідуальну форму навчання.

Супрун наголосила, що лікарні стовідсотково забезпечені вакцинами. У разі виникнення проблем — батькам необхідно звернутися до головного лікаря або ж у Департамент охорони здоров’я.

До того ж, як зазначила Супрун, з наступного року, з введенням електронної медичної карти, за підроблені довідки про щеплення, буде передбачена кримінальна відповідальність.

«Не просіть лікарів діяти незаконно», — закликала Супрун.

За статтею 15 Закону Украіни «Про захист населення від інфекційних хвороб», діти, які не отримали щеплення за Національним календарем щеплень, відвідувати школи та садочки не можуть.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.