В дві річки на Прикарпатті випустили мальків струмкової форелі

Новини, Суспільство

До водойм випустили 135 000 мальків струмкової форелі, середня вага одного становила 2,5 грами, інформують Голос.if.ua з посиланням на прес-службу Держрибагентства.

Зарибок вирощено за державний кошт на ДУ «Рибоводний форелевий завод «Лопушно». Вселення водних біоресурсів здійснювалось відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Мінагрополітики від 07.07.2012 № 414. Контроль за проведенням робіт із зариблення здійснювала спеціальна комісія, утворена Держрибагентством. До складу комісії увійшли представники Чернівецького та Івано-Франківського рибоохоронних патрулів

На заході були присутні представники громадських організацій, місцевих адміністрацій та небайдужа громадськість.

«Специфіка зариблення фореллю — це кропіткий процес, який відбувається в декілька етапів. Вселення проводиться не в одному місці, а розвозиться руслом річки з урахуванням ланшафтів, населених пунктів, зариблень минулих років тощо. Дякую за правильно організований процес усім, хто брав активну участь у вселенні водних біоресурсів»,— зазначив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.