НАБУ завершило розслідування про декларування міністром Насаликом недостовірної інформації

Кримінал, Новини

Завершилося досудове розслідування у справі міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігора Насалика, який “забув” задекларувати 1,2 млн доларів США.

За дорученням прокурорів САП детективи НАБУ прийняли рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у кримінальному провадженні за підозрою міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки, йдеться на Facebook-сторінці САП, інформують Голос.if.ua.

Після ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування буде вирішене питання щодо направлення вказаного провадження до суду.

Як уже повідомлялось, у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

САП нагадує, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомлялось раніше, Ігор Насалик отримав позику від Петра Димінського.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України заявляв, що за діями НАБУ проти нього стоїть біглий «олігарх»-шахрай:

«Біглий «олігарх» Димінський мстить мені, бо, коли мене призначили міністром, я відмовився призначати його людей на посади в системі ПЕК та вирішувати інші «питання».

Після відмови, за словами Насалика, Петро Димінський зі своїми спільниками підробили документи про начебто наявність його боргу перед Димінським та звернулися з цього приводу до суду, а потім ще — з метою додаткової «легалізації» злочинної схеми — до НАБУ з заявою про порушення міністром правил декларування. Крім того, Насалик не виключає участі Димінського і в прийнятті рішення Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) щодо порушення міністром антикорупційного законодавства, яке було направлено до НАБУ, яке, в свою чергу, порушень не встановило. Більш того, Верховним судом України рішення НАЗК було визнано незаконним та скасовано.

Насалик також повідомив, що звертався із заявою за фактом підробки Димінським договорів позики до Національної поліції, і та порушила кримінальне провадження. В результаті слідчих дій та проведених експертиз було встановлено, що договори є підроблені, підкреслив міністр.

За його інформацією, Димінський наразі переховується від слідства за кордоном.

Нагадаємо, 18 серпня 2017 року автомобіль, за кермом якого перебував Димінський, влаштував ДТП, внаслідок якого загинула жінка. МВС оголосило його в розшук.

У 2017 році суд заарештував майно Ігоря Насалика за клопотанням Петра Димінського. Згодом суд скасував арешт.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.