Нацкомісія з енергетики знизила тариф “Укренерго”

Економіка, Новини

Тариф держкомпанії “Укренерго” на передавання електроенергії знижено на 10% – із 347,43 до 312,14 грн/МВт-год. Таке рішення сьогодні ухвалила Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, інформує Голос.if.ua.
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), знизила тариф держкомпанії “Укренерго” на 10% – із 347,43 до 312,14 грн/МВт-год. Про це йдеться в ухваленій сьогодні постанові регулятора, повідомляють “Українські новини”.
“Положенням про покладення спеціальних зобов’язань на учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії передбачено зобов’язання оператора системи передачі в частині закупівлі 80% обсягів електричної енергії, необхідних для компенсації технологічних витрат на передачу електроенергії електромережами на аукціонах у ДП “НАЕК “Енергоатом”. У зв’язку із цим виникає необхідність перегляду структури та рівня тарифу на послуги з передачі електричної енергії ДП “НЕК “Укренерго”, – цитує агентство документ.
Агентство УНІАН писало з посиланням на слова гендиректора директорату розвитку енергетичних ринків Міненерго Ольги Буславець, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України готове переглянути енергетичний баланс через зниження частки поновлюваних джерел енергії, якщо це ініціюють “Укренерго” або НКРЕКП.
2 липня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва за позовом АТ “Нікопольський завод феросплавів” зупинив дію цієї постанови, яка встановила тарифи для Національної енергокомпанії “Укренерго” на передавання електроенергії та послуги з диспетчерського управління на друге півріччя 2019 року.
Про оскарження ухвали Окружного адміністративного суду Києва повідомили “Укренерго”, НКРЕКП і держпідприємство “Гарантований покупець”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.