Уляна Супрун попередила про появу фейкових ліків проти гіпертонії

Здоров'я, Новини

Очільниця МОЗ також заявила, що наразі онлайн-апетеки поза законом.

Про це пише Голос.if.ua з посиланням на сторінку у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Посадовиця розповіла, що останнім часом у мережі з’явилась реклама ліків проти серцево-судинних хвороб і гіпертонії, ціна яких дуже низька. В описі препарту йдеться про те, що ліки рекомендує МОЗ, а 93% ціни покривають платники податків. За словами Супрун препарат навіть не має державної реєстрації.

“В рамках урядової програми “Доступні ліки” пацієнти з астмою, серцево-судинними захворюваннями та цукровим діабетом можуть отримати препарати безоплатно або з невеликою доплатою. Ліки видають за рецептом свого лікаря в аптеці, яка уклала угоду з Національною службою здоров’я України. Сьогодні це вже електронний рецепт”, – пише Уляна Супрун.

Експертка радить перед покупкою ліків перевіряти, чи мають вони державну реєстрацію та чи немає їх серед заборонених. При виявленні “фальшивки” варто звернутись у Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Замовляти і купувати ліки краще в звичайних перевірених аптеках, адже онлайн-магазини ліків незаконні в Україні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.