Болгарія пригрозила заблокувати нафтові санкції ЄС проти рф

Економіка, Новини, Суспільство

Країна хоче, щоб Європейський союз погодився на виняткові умови купівлі російської нафти для неї.

Болгарія пригрозила заблокувати новий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії, якщо для неї не зроблять виняток щодо купівлі російської нафти.

Про це заявив віцепрем’єр Болгарії Ассен Васильєв у неділю, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

У неділю уряди ЄС наблизилися до погодження жорстких санкцій проти росії у зв’язку з її вторгненням в Україну. Водночас сьогодні відбудуться додаткові переговори для напрацювання шляхів забезпечення нафтою найбільш залежних від рф країн.

“Переговори продовжаться завтра, у вівторок також, для їх завершення може знадобитися зустріч лідерів. Наша позиція дуже зрозуміла. Якщо буде виняток для деяких країн, ми також хочемо отримати його… Якщо ні, ми не підтримаємо санкції. Але я не чекаю, що до цього дійде, виходячи із поточних переговорів”, – заявив Васильєв.

Угорщина, Словаччина і Чехія, які не мають виходу до моря та які сильно залежать від російської нафти, що поставляється трубопроводами радянських часів, зіштовхнулися з проблемою забезпечення альтернативних джерел і просять про скасування для них нафтового ембарго. Болгарія також вимагає, аби для неї зробили виняток.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.