Стало відомо, скільки грошей виплатять травмованим під час пожежі у Косівській лікарні (відео)

Здоров'я, Кримінал, Новини, Суспільство

З резервного фонду обласного бюджету Івано-Франківщини планують спрямувати гроші на допомогу сім’ям медпрацівників, які травмувалися внаслідок пожежі у Косівській центральній районній лікарні.

Про це кореспондентці Суспільного розповіла голова облдержадміністрації Світлана Онищук, пише 

З її слів, попередньо по 50 тис. грн виділять родинам трьох людей, які лікуються в медзакладах, а також сім’ї загиблої молодшої медичної сестри. Крім того, родинам спрямують також по 23 тис. грн з Фонду соціального страхування.

також читати: Люди, як “палаючі свічки” вибігали з реанімації Косівської ЦРЛ (відео 18+)

“Найближчим часом виділять гроші з резервного фонду. Ми ведемо переговори з обласною радою. Також прошу Володимира Корженьовського (директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації — ред.) виконати моє доручення — якнайшвидше надати матеріальну допомогу постраждалим внаслідок пожежі”, — сказала Світлана Онищук. Гроші планують переказати на рахунки Рожнівської, Косівської, Кутської й Снятинської територіальних громад.

Що відомо: Сім’ям загиблих у пожежі в Косівській лікарні виплатять фінансову допомогу — Олександр Комаріда

Голова облдержадміністрації також додала, що Фонд соціального страхування має повністю відшкодувати гроші на лікування травмованим у пожежі. Це станеться після того, як фахівці управління Держпраці складуть акт за результатами позапланової перевірки у Косівській районній лікарні. Перевірку інспектори вже розпочали.

також читати: На Прикарпатті розшукують хлопців, які під час вибуху та пожежі у Косівській ЦРЛ врятували медсестру (відео)

Заступниця голови облдержадміністрації Людмила Сірко під час наради повідомила, що зараз лікарі продовжують боротися за життя медсестри Косівської райлікарні, яка перебуває у Київській міській клінічній лікарні № 2.

“Світлана Омелянівна — у важкому стані, вона вже перенесла три операції. Медикаменти, проведення операцій та ліки оплатили коштом Національної служби здоров’я України. Є також перелік медикаментів, які потрібно закупити додатково. Вони не передбачені фінансуванням, тому родина потребує грошей на лікування”, — розповіла Людмила Сірко.

Вона також повідомила, хто і скільки грошей виділив на допомогу постраждалим медикам внаслідок пожежі.

“У перші дні після трагедії обласна профспілка охорони здоров’я відразу перерахувала 15 тис. грн на допомогу. Також Профспілка працівників охорони здоров’я України перерахувала 20 тис. грн. Члени профспілки Косівської лікарні та жителі громади за лічені дні зібрали 100 тис. грн. З них 70 тис. грн передали сім’ї медсестри, яка перебуває у Києві на лікуванні, решту — 30 тис. виділили на поховання медпрацівниці”, — сказала Людмила.

За її словами, Профспілка працівників охорони здоров’я України звернулася до всіх обласних профспілок, щоб зібрати гроші на допомогу травмованим медпрацівникам.

Шокуюче відео пожежі з Косівської ЦРЛ:

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.