На Верховинщині вчителі ремонтують школу власним коштом (відео)

Відео-новини, Економіка, Новини, Суспільство

Працівники Верховинського ліцею № 1 ремонтують приміщення навчального закладу за власні гроші. Декілька років тому для цього створили фонд, куди педагоги віддають частину заробітної плати.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Ідея створити фонд виникла під час педагогічної ради

“Підтримали всі одноголосно, потім ми всі підписалися, що хочемо створити благодійний фонд, в який самостійно внески давали б, а потім використовували там, де потрібно. Для ремонтів, для того, що потрібно в школі, бо ми тут працюємо всі. Спочатку по 50 гривень здавали, а потім по 100”, – розповідає вчителька початкових класів Марія Ульванська.

Уляна Зеленчук працює у Верховинському ліцеї вчителькою живопису та композиції. Каже, що одразу підтримала ідею створення фонду: “Фонд нам допоміг втілити і реалізувати наші мрії. Ми хотіли, наприклад, оформити коридори, щоб дітям гарно було, цікаво, доступно. Щоб вони бачили інформацію, якої є дуже багато на коридорах”.

У 2020-му за гроші фонду відремонтували приміщення спортивного залу. Поміняли частину вікон на нові пластикові, іншу ж довелося забити. Також поставили нове опалення, бо зі старим на дровах у цьому приміщенні, каже вчитель фізичної культури Андрій Волинюк, тут було неможливо займатися.

“Було дуже жахливо. Зараз температурний режим підтримуємо – опалення є, вікна тримають тепло. Спочатку були в нас проблеми, бо казали, що ми зробили затемний спортзал, що ми зробили неправильно. Потім прийшли подивилися і зрозуміли, що все зроблено правильно”, – каже Андрій Волинюк.

Голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк каже, що про проблеми ліцею знає, але через брак грошей у бюджеті більше коштів на цю школу спрямувати не можуть.

Дізнайтесь детальніше у відео.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.