Талановита франківка стала однією із переможець премії Spiegelungen-2020

Новини, Суспільство

Серед переможців премії Spiegelungen-2020 франківка Марія Микицей.

“Мій текст “Музика на сходах” став другим з-поміж 201 українського тексту, надісланого на конкурс”, поділилась жінка у Facebook, пише Голос.if.ua.

“Не першим, ясна річ, але бути перекладеним на дві інші мови і ввійти до антології – це теж крутезно”, – написала жінка.

Мовиться, що з нагоди 100-річчя з дня народження Пауля Целана та 50-ї річниця від його смерті організатори хочуть привернути увагу до тих культур та світів, які були важливі для формування цього автора, котрий належить до найвидатніших німецькомовних поетів та поеток другої половини 20-го століття.

Літературний конкурс «Мікроліти: потойбіч Целана» покликаний заохотити сучасних письменниць та письменників дослідити цей мовно-культурний простір – почерез кордони, часові й мовні межі, та ословити своє осмислення й сприйняття у формі міні-жанру на стику прози й лірики.

Марія Микицей наголошує, що творчість німецькомовного поета і перекладача Пауля Целана, якого літературна критика називає одним із найкращих європейських ліричних поетів повоєнного часу, була тісно пов’язана з Україною, зокрема з Чернівцями.

Творче змагання виявилося резонансним, адже на розгляд україно-німецько-румунського журі учасники надіслали 289 текстів з Німеччини, 79 – з Румунії та 201 – з України.

Серед українських текстів переможцями стали Марія Микицей із текстом “Музика на сходах” і Микола Іванов із текстом “А корабель пливе”.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.