Ходою та віче у Франківську відзначили День народження Бандери

Новини, Суспільство

1 січня, з нагоди дня народження Степани Бандери в Івано-Франківську відбулись урочистості.

О 13.30 годині розпочалась піша хода з Вічевого майдану та вирушила вулицями Незалежності, Степана Бандери та до Європейської площі, щоб вшанувати пам’ять політичного діяча, інформує Голос.if.ua. з посиланням на Типовий Франківськ.

Від дня народження очільника ОУН Степана Бандери виповнюється 111 років.

Так, міський голова Руслан Марнціків разом із начальником управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимиром Джигітою поклали квіти до пам’ятника Бандери.

“Сьогодні ми зібралися тут з нагоди вшанування великого та гідного сина українського народу – Степана Бандери. Бандера — символ нації, котра бореться за своє існування та розбудову. Віддаючи данину пам’яті великому провідникові нації  Бандері, який був і назавжди залишиться справжнім взірцем жертовності і вірного служіння Українській справі, ми вшановуємо кожного, хто мужньо боровся за нашу Батьківщину і поклав своє життя на вівтар її свободи і незалежності. Степан Бандера — прапор української національної боротьби. Саме так характеризують його сьогочасні дослідники нової та найновішої історії України”, – зазначає Володимир Джигіта.

Він додає, Бандера — Велетень Духу, нема сумніву, що задля Справи він був на все готовий і що у важкій ситуації не шкодував ані здоров’я, ані життя.

“​Дякуємо Вам, сивочолі повстанці за те, що, незважаючи на поважний вік, Ви завжди знаходите сили для того, щоб взяти участь в урочистостях і тим самим подаєте приклад нам, нашій молоді. Ми пам’ятаємо про Ваш незламний дух і низько схиляємо голови перед Вашим подвигом, перед силою, мужністю та витривалістю, аби мати право піти в майбутнє, гордо піднявши їх, піти в майбутнє як сини великого народу. Саме завдяки Вашій незламності і нескореності правда про Бандеру повернулася до українців. Нас десятиліттями ділили на західняків і східняків, але національна самоідентифікація сильніша від штучно насаджених стереотипів. І недарма прізвище Провідника ОУН стало синонімом таких слів як націоналіст — у найправильнішому розумінні того терміну, борець за правду та свободу”, – каже Джигіта.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.