Кіберполіція викрила франківського інтернет-провайдера у незаконній (відео)ретрансляції українських телеканалів (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Щомісячний прибуток від протиправної діяльності складав більше мільйона гривень, про це інформує Голос.if.ua.

Слідчі дії проводяться у межах раніше розпочатого кримінального провадження, кваліфікованого за ст. 176 та ст.361 КК України. Незаконну діяльність провайдера наразі припинено. Санкція передбачає до 6 років ув‘язнення.

Кількість зареєстрованих користувачів незаконного каналу трансляції телеканалів за попередніми оцінками налічував близько 15 тисяч.

Сьогодні, 5 грудня, правоохоронці проводять обшуки у декількох офісах інтернет-провайдера, які розміщувалися у Івано-Франківську. Клієнтська база місцевого провайдера охоплювала територію всієї області.

Щомісячно послуги надання інтернет-зв’язку та ретрансляції телеканалів оцінювалися у 155 гривень з одного абонента. Кіберполіція зі співробітниками СБУ встановила, що група осіб — представників місцевого Інтернет-провайдера — без укладення відповідного договору, надають своїм клієнтам доступ до перегляду центральних українських телеканалів. Тим самим, порушуючи авторські права цих каналів мовлення.

Також в списку був ряд російських телеканалів, ретрансляцію яких на території України обмежено. Декілька телеканалів з цього переліку використовували технологію кодування каналу надання інформації, тож для отримання можливості його ретрансляції, зловмисники втручалися в роботу системи. Таким чином щомісячний незаконний прибуток місцевої компанії оцінювався в більш як мільйон гривень.

Працівники кіберполіції в Івано-Франківській області спільно зі детективами Івано-Франківської поліції та СБУ в Івано-Франківській області, за процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області, сьогодні, 5 грудня, проводять обшуки у декількох офісах Інтернет-провайдера на території регіону.

На місці оглядається техніка для перевірки причетності керівництва інтернет-провайдера до здійснення протиправної діяльності.

За результатами проведення обшуків та відповідних експертиз буде прийнято рішення щодо правового статусу причетних осіб.

Слідчі дії проводяться у межах раніше розпочатого кримінального провадження, кваліфікованого за ст. 176 та ст.361 КК України. Незаконну діяльність провайдера наразі припинено. Санкція передбачає до 6 років ув‘язнення.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.