Безоплатна послуга: як родинам військовослужбовців з Івано-Франківської громади допомагають з ремонтами

Війна, Новини, Політика, Суспільство

В Івано-Франківській громаді функціонує проєкт “Помічник сім’ї Захисника”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа в програмі “Про головне в деталях”.

“Створена комунальна установа “Дім воїна”. Буквально в цьому місяці відкриємо, на вулиці Січових Стрільців, приміщення. Приміщення майже на 95% відремонтовано. Завершують упорядковані роботи, для того, щоб воїни мали своє місце для проведення тренінгів, психологічної реабілітації.

Один із проєктів, які запровадили в установі, — це “Помічник сім’ї Захисника”. Це, коли воїн перебуває на сході чи на півдні України, а його дружина чи мама залишились самі, але вдома є дрібні роботи.

Це була ідея самих учасників бойових дій, а очолює комунальну установу “Дім воїна” захисник Микола Крошний, боєць з 72-ї бригади, який демобілізувався. Це їхня була ініціатива, аби виїжджала бригада та допомагала”, — розповів Марцінків.

Зі слів міського голови, вже дев’ять десятків родин скористалися цією послугою. Міський голова додає, що послуга є безплатною для родин учасників бойових дій.

“Єдине — що самі матеріали потрібно купити. Саму роботу виконують безплатно. Щоб викликати помічника є номер: 067 366 27 72, або ж можна написати на Facebook-сторінку комунального закладу “Дім воїна”.

У цілому є 12 програм, які діють для підтримки саме військовослужбовців”, — резюмував Руслан Марцінків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.