“Бути зі своїм народом у будь-яких обставинах”, — прикарпатський священник про роль Церкви

Новини, Суспільство

Яка роль Церкви в сучасному світі, зокрема для українців під час війни?

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.

“Якраз у цьому й є важлива роль Церкви — бути зі своїм народом у будь-яких обставинах їхнього життя, розділяти з ними, як кусок хліба, де Церква є тою, що простягає свою руку допомоги й тим самим виявляє сутність Любові Бога до людини, сутність любити ближнього, як себе самого, через діла, конкретні та необхідні тут й зараз.

Першочерговість церкви — Служити у Святих Тайнах, всім тим, хто цього прагне та потребує”, — зазначив монах.

Водночас отець Антоній зауважує, що викликів сьогодні є чимало.

“Найголовніше, аби ми були морально, духовно, фізично та психоемоційно стійкими.

Війна, переселенці, діти та молодь, які потребують авторитету слова, поведінки, розради — це все виклики”, — наголосив священник.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.