На Івано-Франківщині тестуватимуть новий порядок розподілу відключення світла

Новини, Суспільство

У тестовому режимі запрацює новий порядок застосування графіків погодинних відключень світла. Завдяки цьому тривалість обмежень світла має зменшитись.

Про це 7 червня розповів директор з управління активами «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник в етері радіо «Західний полюс», інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«НЕК “Укренерго” запроваджує спосіб обмеження, коли до обленерго доводитимуть не просто ліміти й ми самостійно застосовуватимемо певну кількість черг для входження в ліміт, а доводитимуть нам ліміти у вигляді кількості черг, які потрібно застосувати.

Тобто, буде сказано, що в наступну добу в таку то годину застосовуйте умовно дві черги, в наступну годину три черги — і вже залежно від цього завдання комбінуватимемо, кого й на скільки вимикатимемо. Логіка в таких діях є, тому глянемо, як воно спрацює», — зазначив Сеник.

Зауважимо, у суботу, 8 червня, на Івано-Франківщині знову вимикатимуть світло.

Нагадаємо, у «Прикарпаттяобленерго» раніше повідомляли, що графіками вимкнень електроенергії доведеться жити тривалий час.

Сеник також додав, якщо прикарпатці обмежуватимуть споживання електроенергії у побуті самостійно, час вимкнень можна буде значно скоротити.

“Ми для кожної години рахуємо, якої величини нам треба обмежитися. Якби на цю величину люди обмежилися самі, ми б не вимикали нікого.

Ну, якби нікого — це ідеальний випадок. Але могли б, наприклад, вдвічі менше вимикати. Це факт. Тому  ввечері та вранці треба економити електроенергію”, — додав Сеник.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.