До уваги водіїв: в Україні від 1 травня набувають чинності зміни до ПДР

Новини, Суспільство

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня.

Відповідні зміни до Правил дорожнього руху були внесені постановою Кабінету Міністрів України №1105 від 20 жовтня 2023 року, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Тепер водії повинні вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні за межами населених пунктів протягом року.

Нові правила мають на меті зробити автомобілі помітнішими на трасі. Попри те, що влітку видимість на дорогах краща, авто з увімкненими фарами можна помітити на більшій відстані. До того ж подібні вимоги вже давно діють у країнах ЄС, тобто ПДР України вирішили синхронізувати із європейськими нормами.

Раніше подібна вимога існувала лише в осінньо-зимовий період – від 1 жовтня до 1 травня.

В умовах погіршеної видимості дозволяється вмикати і дальнє світло фар. Покарання за це порушення ПДР залишилося незмінним – від 425 до 510 гривень.

За даними Європейського дослідницького інституту з безпеки дорожнього руху, використання денних ходових вогнів може зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод у світлу частину доби на 10-15%.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.